Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. kovo 29 d., antradienis

LABAS! Redaktoriaus pastebėjimai

Dar vienas... KOVAS
K.K.Šiaulytis, 2011 03 29

Internetinis humoro žurnalas "KOVAS", yra virtuali Karikatūros arena,  skirta Karikatūros meno gerbėjams ir Karikatūristų bendruomenei reikštis.
Kas yra matęs gamtoje žurnalo pavadinimo donorą - varninių šeimos paukštį kovą (Corvus Frugilegus), pastebėjo - šis sparnuotis atrodo, lyg būtų karikatūristo nupieštas - tai skraidantis teptuko štrichų kuokštas ir šaržo drąsa! Kovas - juodai juodas, tarsi ką tik iš tušo buteliuko ištrūkęs, snapas primena kažkokį kaimo kalvio įnagį, tuo tarpu figūra - operos solisto. Eisena paveldėta vėl iš kito luomo - vaikšto lėtai, krypuodamas, lyg jūreivis trumpam į krantą išlipęs. Skraido irgi neskubiai - galingai modamas plačiais švarko skvernais. Balsas visada užkimęs, bet šiaip, šeimyniškas, patvarius namus statantis paukštis.
Ką dar turi bendra šis humoro žurnalas  ir Frugilegus ?
Kovo mėnesį, kai kovai ima poruotis ir puola taisyti savo pernykščių lizdų, karikatūristai irgi atgyja - skrebena plunksnas, ruošiasi balandžio  pirmajai. Tą dieną, Vilniuje, kasmet, štai jau trisdešimt penktą kartą, atidaroma Lietuvos karikatūrų paroda.
Žurnalas, tikiuosi, gyvuos ilgiau nei vieną pavasarį - čia svečiuosis žymiausi Lietuvos karikatūristai, vienas kitas puslapis bus skirtas ir pradedantiems humoro iliuminatoriams. Kadangi honoraras autoriams nebus mokamas (dėl pasaulinės ekonomikos krizės), matyt, didžiąją dalį puslapių teks užpildyti leidinio redaktoriui.
Humoro žurnalas "KOVAS" platinamas nemokamai, kas "pagavo" šį paukštį virtualioje erdvėje, gali net atsispausdinti čia publikuojamas medžiagas, naudoti jas nekomerciniams tikslams (edukacijai, asmeniniam dienoraščiui ir kt.). Žinoma, kūrinių autorystę nurodyti būtina, taip pat turėtų būti nuoroda į BLOG'ą "KOVAS". Norintys panaudoti mūsų publikacijas periodikoje ar kitiems komerciniams tikslams, turėtų kreiptis į "KOVO" redakciją, arba tartis su konkrečiu karikatūros ar teksto autoriumi.
Žiūrovus ir skaitytojus kviečiu būti aktyviais, rašyti šmaikščius komentarus, vertinti piešinius ir apie patikusias publikacijas informuoti draugus, kolegas ir, žinoma, gimines.

Žurnalo "KOVAS" redaktorius Kazys Kęstutis Šiaulytis

"KOVAS" 2011 03 23

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą